Total de visualitzacions de pàgina:

Opinió

EL DIARI GROC DE LA CARLOTA

Aquest llibre m’ha semblat interessant, i crec que no només és per a joves sinó també per a persones més grans, ja que mostra diferents punts de vista i opinions sobre les drogues.

M’ha semblat molt important la proximitat que expressa el llibre sobre les drogues i l’entorn de la Carlota, això fa que sigui més plaent a l’hora d’endinsar-te en la història.
El que m’ha impressionat més del llibre són la sèrie de successos que s’expliquen a les darreres pàgines d’aquest, tan les experiències dels companys de la Carlota com el seu comportament madur i proper a la vegada.

En definitiva, recomano aquest llibre a qualsevol persona major de 12 anys, ja que potser per nois més petits el llibre és massa xocant i felicito a l’autora per aconseguir fer d’una història, que en un principi pugui semblar repetitiva, acabi transformant-se en una vivència interessant, entretinguda i enriquidora a la vegada.

Xavier Vicente

OPINIÓ

TÀCTIQUES FORA DE LA GESPA

Quan un equip guanya títols sense parar i/o fa temporades excel•lents, és força normal que els altres clubs comencin a difondre rumors o arguments en contra d’ells al mínim error per poder-lo desestabilitzar interiorment.
Per començar, és indignant que equips grans i forts com el de la capital, de manera indirecta, facin o demostrin la seva gelosia i el rancor cap als equips guanyadors i al mateix temps humils, que s’esforcen per fer la seva feina el millor que poden i, en cas d’obtenir mals resultats, no culpen ni els àrbitres, ni la gespa; al contrari, tota la responsabilitat és seva. Entenc que un equip que durant tres anys quasi no ha guanyat cap títol intenti perjudicar al F C Barcelona criticant-lo cada partit.
Seguidament, cal destacar la immensa quantitat de mentides que es diuen als mitjans de comunicació; això passa quan un equip és perfecte en tots els sentits i no troben cap altra cosa per poder-lo debilitar. Aleshores és quan sorgeixen els conflictes i els malentesos entre clubs.
Per concloure, penso que un bon equip s’ha de preocupar més de millorar els seus aspectes referents a l’esport i no estar tan a sobre dels equips dignes d’admiració.


Marc SeróAcudit d'opinió

dimecres 23 de novembre de 2011                                                                                         Joan Antoni Poch

http://www.elpuntavui.cat/canals/acudits.html
EL CATALÀ A L'ESCOLA

dimecres 2 de novembre de 2011

Actualment, a Catalunya, està molt discutit l’ús del català com a llengua vehicular a les escoles. Hi ha famílies que volen que els seus fills treballin més el castellà a les classes, defensen  aquesta teoria dient que els seus fills surten de l’escola sense dominar suficientment el castellà.
Aquest 28 de juliol el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va dictaminar que la Generalitat tenia dos mesos per considerar la llengua castellana com a llengua vehicular de l’escola. Evidentment, la consellera d’ensenyament, Irene Rigau,  va recórrer aquesta llei.
Per mi això és poc creïble, ja que avui en dia es treballen unes hores reglamentàries en castellà i, a més, a gairebé totes les ciutats o poblacions grans els estudiants utilitzen la llengua castellana com a llengua d’ús habitual i durant el temps de lleure.
D’altra banda penso que aquesta reforma de la llei educativa és un atemptat contra els fonaments del català, ja que es privarà a les futures generacions de catalans l’ús del català com a llengua vehicular a les escoles.
Penso que aquesta llei junt amb altres com el tancament de TV3 a València, pretenen intentar arrancar als catalans l’esperit “independentista”, per tal d’evitar de totes totes que les futures generacions s’interessin per l’autonomia de l’Estat Català.
Així el govern espanyol demostra al poble català el respecte que ens té, com per exemple, amb les retallades a l’estatut, la implantació del castellà com a llengua vehicular, els alts impostos...
Per finalitzar voldria comentar que per al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya té més valor l’opinió de quatre famílies que volen el castellà com a llengua vehicular que la de milers de valencians que volien mantenir TV3 al País Valencià.

VISCA EL CATALÀ!


Xavier Vilà i Xavier VicenteOPINIÓ

dimarts 25 d’octubre de 2011

XARXES SOCIALS

Les xarxes socials com Facebook, Twitter o, My Space estan revolucionant el món, fet evident si ens fixem en els nous mòbils, televisions, ordinadors... perquè tots estan relacionats amb una xarxa social.
Un exemple molt clar que les xarxes socials han canviat la manera de comunicar-nos és que, actualment, tots els mòbils que surten al mercat tenen aplicacions (apps.) per poder accedir a les diferents xarxes. Un dels elements que ha afavorit aquesta revolució ha estat la febre dels Iphone.
A més, un dels avantatges de l’ús d’aquestes noves tecnologies és que pots establir contacte amb tothom qui vulguis i en qualsevol moment. Ara bé, personalment, crec que la millor xarxa social que hi ha és estar al carrer amb els teus amics. I això no ho podrà canviar ningú, ni el Mark Zuckerberg.     
Albert Martí